Praktijk voor Therapie
Coaching en Training

Juliana de Lannoylaan 46
5582EC Waalre
Telefoon: 06-41380707

Logo

Samenwerking ziekenhuizen

Wetenschappelijk hoofdpijnonderzoek THIKO

Recentelijk (2012) is door het Louise Bolk instituut de Thiko studie gestart. In deze studie wordt onderzoek gedaan naar het effect van Hypnotherapie of Transcendente Meditatie bij de behandeling van kinderen met hoofdpijn.

Dit onderzoek vindt plaats bij ongeveer 140 kinderen met hoofdpijn in 5 ziekenhuizen (Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, Atrium Medisch Centrum Parkstad in Heerlen, het Maxima Medisch centrum in Veldhoven en de Isala kliniek in Zwolle).

In het kader van dit wetenschappelijk onderzoek worden kinderen naar mij doorverwezen door dr. W.E. Tjon A Ten, kinderarts en L. Bok, kinderarts, beiden verbonden aan het Máxima Medisch Centrum te Veldhoven.

Voor meer informatie verwijs ik u naar het Louise Bolk Instituut, www.louisbolk.org.

 

Wetenschappelijk buikpijnonderzoek Fantasia

Momenteel werk ik als behandelend hypnotherapeut mee aan het wetenschappelijk onderzoek Fantasia studie.  In deze studie wordt onderzoek gedaan naar het gebruik van hypnose bij kinderen met chronische buikpijn.

Doel onderzoek:
Dit onderzoek is bedoeld om twee behandelmethoden met elkaar te vergelijken, niet alleen met betrekking tot de mate waarin de buikpijn bij kinderen afneemt, maar ook het gemak voor ouders en kind, en de kosten van de behandelingen. De studie zal plaatsvinden op de poliklinieken kindergeneeskunde van negen ziekenhuizen in Nederland, waaronder het Máxima Medisch Centrum te Veldhoven.
Voor meer informatie over dit onderzoek klikt u hier.

Onderzoek kinderen met functionele buikpijnklachten

In 2009 is door dr. Walther Tjon A Ten en Marjon van Bokhoven onderzoek gedaan naar de medische effectiviteit van hypnotherapie bij kinderen met functionele buikpijnklachten.

Samengevat luiden de resultaten van dit  onderzoek dat medicatie noch dieetinterventies effect hebben effect bij kinderen met functionele buikpijnklachten. Hypnotherapie is in 80 tot 90% wel effectief.

Om het volledige artikel over dit onderzoek te lezen klikt u hier.