Kinderhypnotherapie (vanaf 7 jaar)

[Info voor kinderen bedoeld]

Als je hulp nodig hebt omdat je ergens last van hebt, en je wilt je probleem leren oplossen dan kun je bij mij in therapie. Heel veel kinderen en jongeren hebben last van nare gevoelens zoals schuldgevoel, schaamte, verdriet en boosheid. Ook hebben veel kinderen last van vervelende gedachten en denken ze bijvoorbeeld dat ze niet goed kunnen leren of dat ze niet blij mogen zijn, dat ze niet weten wat ze willen of wat ze ergens van vinden en soms denken ze dat ze niet goed genoeg zijn. Ook hebben veel kinderen te maken met onhandig gedrag, ze weten niet hoe ze vrienden moeten maken, ze durven niks te vertellen of te vragen en worden bijvoorbeeld snel boos en krijgen steeds ruzie of juist andersom of ze worden gepest. Verslavingsgedrag zoals alles wat kinderen te veel of te vaak kunnen doen volgens hun ouders (computeren, TV kijken) kan ook een reden zijn om hulp te zoeken. Eetproblemen, buik- en hoofdpijnklachten, angst voor de tandarts, de dokter, de zwemles, een spreekbeurt, om een prik te krijgen, om alleen naar school te lopen of angst om iets anders vormen ook vaak een probleem.

Verder zijn er nog allerlei nare dingen zoals bedplassen, buik- en hoofdpijnklachten, niet kunnen inslapen, bang zijn in het donker, moeilijkheden bij adoptie, echtscheiding van de ouders, verhuizing, ziekte/dood van familieleden. Sommige kinderen hebben pijn die niet lijkt weg te gaan of steeds weer terugkomt of een ernstige ziekte die niet meer weggaat. Als je er iets aan wilt doen dan kun je naar me toekomen en dan kun je praten, spelen en dagdromen en na één of een paar keer voel je je gauw wat beter omdat je met wat hulp zelf je probleem leert op te lossen.

De eerste keer

Als je ouders het goed vinden en je komt….wat gebeurt er dan ? De eerste keer komen jij en je ouders naar mij toe om te vertellen wat er aan de hand is. De tweede keer kom jij alleen en na 45 minuten komt papa of mama je weer ophalen. Zo gaat dat een tijdje door en dan komen papa en mama weer samen om met mij te praten over hoe het gaat. Natuurlijk spreek ik met jou af wat ik ze wel of niet over jou mag vertellen. Alles wat je zegt is namelijk privé. Meestal praat ik met je vader en moeder over hoe ze jou ook kunnen helpen, want vaak weten ze dat nog niet. Natuurlijk bespreek ik dat eerst met jou….want jij weet wat je nodig hebt om je weer fijn te voelen !

Wetenschappelijk onderzoek bij 260 kinderen met buikpijn

Marc Benninga (kindergastro-enteroloog AMC) en Arine Vlieger (kinderarts Antonius Ziekenhuis ) hebben een wetenschappelijk onderzoek opgezet waarbij 130 kinderen met het prikkelbare darmsyndroom hypnotherapie zullen krijgen van 6 verschillende hypnotherapeuten waaronder Marjon van Bokhoven.

Medische Hypnose in de media

Over medische Hypnose is inmiddels uitgebreid gesproken op televisie.

Bekijk bijvoorbeeld eens deze website: www.hypnosebijbuikpijn.nl